17 juli 2022

Afgelopen weekeinde na zenuwslopende en vermoeiende finales in Merwestein in Nieuwegein waarvoor maar liefst 278 teams in het hele land zich hadden ingeschreven mocht Niet Klossen Nyswiller (gevestigd in hotel de Kroon In Epen) zich rekenen tot de laatste 8 finalisten
vertegenwoordigd uit alle KNBB Biljartgewesten van het land.”

“Het was een lange strijd om zich voor deze laatste acht teams te kwalificeren! Eerst waren ze na een lang seizoen kampioen geworden in de C-1 Klasse van Zuid-Limburg. (Hoogste klasse Libre) Daarna werden zij in juni Gewestelijk Kampioen in Siebengewald en nu was het dan eindelijk zover…

Het was vroeg dag; alle vijf spelers van Niet Klossen Nyswiller spelend in de Kroon Epen (Frans Vaessen, Giel Heijnen, Jan Zijlstra, Herman Cox en Frits Keijenberg) vergezeld van een eigen schrijver Heinz Liermann en hun Bondsarbiter Sjef Pelzer vertrokken al vroeg om 5.00 uur
om  zich op tijd te melden in Nieuwegein om 08.15 uur. Bij aankomst waren zij verrast en enigszins onder de indruk van de gigantische sporthal waar zij moesten spelen; er stonden maar liefst 25 biljarts opgesteld!

Na negen spannende wedstrijden werd duidelijk dat Niet Klossen zich direct had geplaatst als poulewinnaar dus het zilver was binnen maar ze hadden nu de smaak goed te pakken en gingen voor Goud!”

“En… het werd GOUD , ze wonnen ook “Le Grand Final”, Landskampioen libre C-1!